Dubbele agenda

Volg Iris met groene ogen ^^

Dubbele agenda

“Ik was mijn BH’s bijna nooit. Dat scheelt toch best wat water en sop. Plus één!” Al blazend in mijn kopje biologische thee met gember en citroen berekende ik het afgelopen jaar op een viltje. En dan de categorie Hoeveel-ik-groener-ben-geworden-2019. Ik bekeek mijn lijst. De teller stond op 2. Dat dat gedoe met zo’n teiltje en ze dan druipend uithangen in de douche de reden was waarom ik mijn bustehouders nauwelijks schoonmaak, liet ik maar even achterwege. Dat wist mijn lijstje toch niet.

Mijn perfectionistische persoonlijkheid zorgt ervoor dat ik dagelijks reflecteer, zo niet meerdere keren op een dag. Maar aan het eind van het jaar doe ik dat nóg uitgebreider. Waar stond ik eind 2018? Wat heb ik daarna gedaan om Het Beste uit mezelf te halen? Lang verhaal kort: 12 maanden terug zat ik vast in een baan, daarna sprong ik in het diepe.

Dit jaar werd ik niet alleen ondernemer, maar ook ondernemender. Zo ben ik naast mijn opdrachten met vrij werk Groene Ogen gestart, welke ik op numero uno plaatste van De-dingen-lijst-die-ik-puur-voor-een-betere-wereld-doe. Dat ik haiku’s en columns maken als taalgekkie gewoon ontzettend leuk vind om te doen waardoor het mes wederom aan twee kanten snijdt, “vergat” ik te vermelden.

Ik deed in 2019 m’n best om het lijstje te vullen, want ik vind het echt nodig om mijn dochters een groenere wereld achter te laten. Dus mij zie je weinig zonder linnen tas, reusable spullen en plantaardig voedsel. Maar ik vind het regelmatig nog wel gedoe. En ik heb eigenlijk geen tijd voor gedoe met 2 jonge meiden en een KVK-inschrijving.

Mijn thee was al koud toen ik nummer 3 wist: we waren in Nederland gebleven met de zomervakantie. Op een natuurcamping zelfs. Dat ik in een vliegvakantie met een een kind van 5 en een van 3 gewoon geen zin had, noteerde ik voor het gemak er maar niet bij. Ook niet dat ik in een hipsterhuisje sliep met een bed en weinig zelf heb gekookt.

Pas bij punt vier realiseerde ik me dat je acties en intenties beter niet in pretentieuze lijstjes kunt vormgeven – je doet wat je kunt – en zette een proostsecco op mijn viltje.

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Ruimte maken

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van...

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...