Groene condooms

Volg Iris met groene ogen ^^

Groene condooms

Condooms: ik heb ze al een tijdje niet meer gekocht. Maar kan me nog heel goed het gevoel herinneren. Het is toch iets dat je liever incognito haalt. Of je koopt er een hoop spullen bij zodat het intieme product niet zo opvalt als je gaat afrekenen. Sinds mijn burgerlijkheid heb ik die sensatie gelukkig niet meer gehad. Tot voor kort.

Ik ervaar weer diezelfde schaamte. Dat komt niet omdat ik op Second Love zit voor wat extra spanning naast mijn huwelijk. Of vermoed dat mijn wederhelft via Tinder rommelt en ik langs die route een soa wil vermijden. Hetzelfde geldt voor de optie dat ik condooms heb gekocht om mijn dochter van vijf alvast seksuele voorlichting te geven. Sterker nog: dit gevoel komt niet eens door rubbertjes.

Eenzelfde ongemakkelijkheid vind ik bij wat anders. Iets dat wel v??l gelijkenissen kent en ook in grote hoeveelheden geconsumeerd wordt. De vormgeving is exact hetzelfde, evenals transparantie en sterkte: ja ook dit kan kapot-je. Tevens dient het hetzelfde doel, namelijk bescherming tegen ziekten of kinderen. Ok, hier komt de ontlading: dit gaat over de plastic verpakking van komkommers.

Ik heb nogal wat van die groene gevallen nodig voor het snack- en TV-momentje van mijn dochters aan het einde van de middag. Dat is niet alleen ingebouwd voor hen, maar z?ker ook voor mij zodat ik ook heel even rust heb. Dus ja, komkommers sleep ik nog net niet met vrachtwagens aan.

Sinds een tijdje ben ik bezig met een plastic reducerend leven: dat blijkt een flinke uitdaging. Zelfs de cellofaan-komkommer is namelijk niet meer weg te denken uit de supermarkt. Waar is dat opeens voor nodig? Ik voel een plastic-schaamte als ik die dingen koop.

De groenteman in mijn winkelstraat wist het antwoord: ?Dat zijn komkommers uit Spanje. Koop je Hollandse dan heb je hoogstwaarschijnlijk geen plastic eromheen. En die zijn bovendien veel lekkerder!? Opgelucht gaf ik mijn herbruikbare groentezak aan hem.

Gelukkig bestaan ze dus nog. Want als we in het anti-plastic rietjes tijdperk zijn aangekomen kan het niet de bedoeling zijn dat de onbeschermde komkommer is uitgestorven, toch? What?s next Albert Heijn: een bananencondoom?

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Ruimte maken

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van...

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...