Guilty pleasure

Volg Iris met groene ogen ^^

Guilty pleasure

Ik heb een guilty pleasure. En niet zomaar één. Niet een liedje dat nog werd uitgebracht op een cassettebandje. Of een boekgenre waarmee je liever niet gezien wordt in het openbaar. Nee dames en heren, mijn guilty pleasure, is groen. Maar voor ik deze onthul, neem ik jullie mee naar begin oktober.

Direct na het eerste weekend van die maand had ik een haiku “aangezet” op Instagram. Dat vond ik nodig. Overal las je hoe koud mensen het hadden gehad, dus hop – lekker weer voor het eerst de verwarming aan! Ik was die zondag ervoor in de Efteling op familie uitje in de stromende regen en kou 5 uur lang met kinderen aan het zeulen. Daar gaan je hersens raar van doen.

Zo vroeg ik me af of Roodkapjes kapje net zo waterdicht was als mijn toch-niet-zo-waterdicht-als-je-er-te-lang-in-rondwandelt-regenjas. En in de Droomvlucht zag ik geen elfjes, maar droge warme sokken. Hevig verlangde ik naar het moment dat mijn kippenvel weer ging liggen. En toen na een barre en woeste tocht eenmaal het moment daar was – thuis-, deed ik mijn guilty pleasure aan.

Net als iedereen blies ik met pretoogjes van een kind weer het stof van de thermostaat om ‘m in gebruik te nemen. Maar dat is natuurlijk niet iets wat per definitie “fout” is, zoals dat bij een ware guilty pleasure hoort. Bovendien ook niet zo groen.

Deed ik dan iets uit de eerder genoemde haiku met bijbehorende suggesties in de post (check m’n profiel), zoals dampende seks hebben? Alle genoemde opties zijn naar mijns inziens zeker plezierig en groen, maar ab-so-luut niet guilty. Trok ik dan een Snuggy (fleeceplaidje met mouwen) aan en krulde ik mij op naast de poes? Nee, ik heb dekentjes op de bank, maar zoiets gaat me echt te ver. Goed, ik verlos jullie uit jullie lijden: ik deed de TV aan en zette Fireplace For Your Home op. Ja echt.

Zodra het in het najaar donker en koud buiten wordt, zet ik een heerlijk knisperend houten haardvuurtje op de beeldbuis op. Ook al kijk ik er niet eens naar, ’t is zó hartverwarmend gezellig. En bovendien veul goedkoper en groener dan een echte houtkachel. Wie doet mee?

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Ruimte maken

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van...

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...