Niemand is helemaal groen

Volg Iris met groene ogen ^^

Niemand is helemaal groen

Je kent ze wel: van die mensen die alles “goed doen”. Scheiden al hun afval, kopen louter biologisch, hebben geen auto, wel zonnepanelen, gaan met de trein op vakantie, koken elektrisch, geven aan alle goede doelen, stemmen op de groenste partij. En on top ook nog eco kinderen. Van die mensen waarvan je groen van jaloezie gaat zien. Met hun bewust perfecte leventje…of toch niet?

Groene ouders. Met suiker- maar zeker niet zoutloze jongens en meisjes. In hun hipster gehaakte vesten spelen ze met genderneutraal speelgoed in hun biologisch gestylde slaapkamers die altijd opgeruimd zijn. Ze heten Wolf of Maan. En ze zijn ook meestal heel kunstzinnig. Dus daar zit je dan met je minder groene bedoelingen. Tegen hen kun je niet op…of toch wel?

Ik vermoed dat de buitenwereld mij bestempelt als green mom, dus sta ik met minstens één been in deze categorie. Daarom wil en kan ik wat nuance aanbrengen op dit groene sprookje. Want hoezeer ik ook mijn leven milieuvriendelijk maak; ik “win” het niet van mensen zonder kinderen. M’n koters zijn slecht voor de aarde. En hoe.

Zo heb ik kilo’s luiers met inhoud in de afvalbak gedumpt. Ja ik heb het even geprobeerd met wasbare varianten, maar wilde niet dat verschonen een dagtaak werd. En die milieuvriendelijke wegwerp gevallen waren me iets te prijzig: of je moet het inkomen van een chirurg hiervoor hebben of op droog brood kauwen.

Ook leuk dat mijn kindjes creatief zijn, maar de lading gekapte bomen die dat met zich meebrengt in de vorm van tekeningen is ongelooflijk. Überhaupt, waar bewaar je dat? Daar moet je of een tweede huis voor aanschaffen of de papierbak mee volstorten. Niet te doen.

En wat dacht je van eten? Nu heb ik het niet over de extra monden die gevoed worden, maar het weggooien van eten door de “ik-heb-hier-geen-zin-(meer)-in-maar-wil-wel-een-toetje” of de “maar-dié-banaan-lust-ik-niet.” En maar weinig restjes kun of wil je bewaren.

Ik kan nog wel even doorgaan maar laat ik daar dan wél op besparen. My point: niemand is perfect – ook die organische ouders niet – dus doe gewoon zo lief voor de wereld als je zelf kunt. En laat je inspireren (door Groene Ogen bijvoorbeeld :))

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Ruimte maken

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van...

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...