Ruimte maken

Volg Iris met groene ogen ^^

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van de lopers, de wandelaars, de kuieraars, de huppelaars, de strompelaars, de hardlopers en de hinkelaars. Dat fietsen niet op het trottoir maar op een parkeerplaats staan. De lantaarnpalen prachtig beschilderd en bomen omringd met buurttuintjes. Stel dat we die ruimte zelf maken. Samen. En samen delen.

Zoals jullie weten doe ik in mèn vrèje tèd (welke?) projecten om je buurt weer mooier te maken, zoals haiku’s en columns om groene ogen te openen en met de gratis SCHOON GENOEG kit (check link in bio) kun je onderweg – naar de speeltuin bijvoorbeeld – ff je wijk opruimen. Maar ik mag nu ook in opdracht buitenspelen!

Sinds 1 april ben ik werkzaam voor nonprofi-torganisatie DEEL. DEEL maakt ruimte in je drukke buurt met slim autodelen. Het recept? 1 verse buurtcoöperatie vol enthousiastelingen, een handje lease-bakken en een flinke snuf eigen verantwoordelijkheid. Deze unieke smaak van samen bezit delen zorgt voor minder auto’s in je straat. En dat biedt direct ruimte voor de leuke dingen des Lebens, zoals:

Meer ruimte op straat voor groen #parkeerplantenbakkenipvautos
Meer ruimte in je portemonnee #kostenverdelen #ikbentochnietgek

En:

Het schept een band met de overbuurvrouw die ook meedoet en waarvan je de naam nu ineens wél weet #hartstikkeleukmens #volgendekeerwelgroeten

Ik heb zelfs twee petten op, want ik doe ook méé. In een wijk NAAST de onze. Dat begon zo: Maurits veranderde van baan en opeens zaten we zonder lease-bak. Ik moest even zachtjes huilen toen we voor het eerst sinds tijden een overvolle tram instapten met 2 kleine meisjes. De luxe van een fijne auto voor de deur lonkte, maar om onze spaarrekening én het milieu daarmee aan te tasten was een #nogo. Om toch weleens oma of IKEA te bezoeken, leenden we (bezwaard) die van bevriende buren. Maar dat kon – net als met SnappCar – niet altijd. En toen hoorden we van DEEL.

Van het één kwam het ander. Samen met oprichter Walter Dresscher ga ik buiten ruimte maken in mèn ège wèk en andere drukke buurten. Ook bij jou in de straat?

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...

Piemels in plastic

Piemels in plastic

Ik was er al een tijdje niet geweest. Maar omdat ik het de afgelopen tijd zó druk heb gehad en wel toe was aan een...