SCHOON GENOEG Deel 2

Volg Iris met groene ogen ^^

SCHOON GENOEG Deel 2

Ik heb zojuist een prosecco opengetrokken, vanwege wat er allemaal op m’n pad is gekomen afgelopen weken. Zoals ik in m’n vorige blogs al aangaf, heb ik schoon genoeg van het zwerfafval en wil hier wat aan doen. En anderen ook, zo blijkt.

Half januari, nét nadat het prullenbakken-idee oppopte in m’n hoofd, liep ik weer eens gehaast naar de school en crèche van m’n dochters. Niks nieuws onder de zon. Totdat ik iemand voorbij sjeesde die met een prikker van alles van de straat opruimde – en stopte. Dit. Was. Zo. Tof.

We raakten aan de praat, linkten via Instagram. Onze groene ogen waren het begin van een mega-klik. Vorige week prikten Danielle Saris en ik samen zwerfafval onderweg naar de Anne & Max. Hiervoor hadden we elkaar nog nooit gezien – ze woont 20 meter bij me vandaan – en nu loop ik haar bijna dagelijks tegen het lijf.

Het is zó makkelijk, zo simpel. Gewoon opruimen op straat, ergens onderweg naartoe. M’n kinderen vinden het fantastisch om te doen. Mensen komen op je af om je een compliment te geven. Of een gesprek met je aan te knopen. Ik zag een gast me aankijken, z’n peuk uitmaken op de grond en ‘m in de prullenbak doen. Ik glimlachte naar hem. En hij terug.

Met een volle zak zwerfafval en energie kom ik telkens thuis. Want anderen willen dit óók gaan doen. Vragen me waar ze zo’n prikker kunnen krijgen, dus geregeld dat ik dit via de school van m’n dochter mag coördineren – en dat wordt weer doorgezet naar de andere Haagse scholen.

Vorige week vrijdag pitchte ik bij de gemeente ’t concept over de prullenbakken. Na een goed gesprek scherpte ik m’n idee aan, combineerde het met ’t zwerfafval opruimen en presenteerde vandaag m’n plan bij een andere afdeling. En guess what? Ik mag het gaan uitvoeren.

Dus ben ik als een gek m’n website en idee’n aan het uitbouwen. Operatie SCHOON GENOEG staat in de startblokken. Maar de knal die je hoorde was niet het startsein: het was de prosecco die zojuist openging. Want laten we er vooral een feestje van maken.

Ontdek Operatie SCHOON GENOEG

Waarschijnlijk vind je dit ook leuk!

Ruimte maken

Ruimte maken

Stel je eens voor dat er weer ruimte is in je straat om er te zijn in plaats van weg te gaan. Dat de stoep weer is van...

Buurman Bart en het paasei

Buurman Bart en het paasei

“BÙÙÙÙÙRP.” Ik zat nét. Ik had alles gepakt: een tumbler met witte wijn, roze nagellak om mijn voeten op te fleuren en...

Gehavende handen

Gehavende handen

"Kijk, m'n handen lijken wel die van oma!" Schaterlachend stak mijn dochter ze in de lucht: 2 uitgedroogde gerimpelde...